Γρήγορο topping με φυτικές ίνες και καλά λιπαρά

Καμιά φορά ξεμένω από δημητριακά ή θέλω κάτι πιο υγιεινό χωρίς ζάχαρη ή απλά μια αλλαγή για να βάλω πάνω στο γιαούρτι, στο παγωτό μπανάνας ή στα smoothie bowls μου.








Βάζω λοιπόν ξηρούς καρπούς και σπόρους για καλά λιπαρά και πρωτεΐνη και βρώμη για φυτικές ίνες και φτιάχνω ένα γρήγορο και εύκολο topping. 


Ρίχνω σε ένα ταψάκι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους, σουσάμι και αμύγδαλα και ανακατεύω. Εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι σου αρέσει από αυτά ή να προσθέσεις άλλους ξηρούς καρπούς ή σπόρους και σε όση ποσότητα θέλεις.


Στη συνέχεια προσθέτω νιφάδες βρώμης σκέτες χωρίς ζάχαρη και λίγο ωμό κακάο σε σκόνη επίσης χωρίς ζάχαρη και ανακατεύω καλά.




Βάζω στο φούρνο στους 150°C για 15 με 20' ώσπου να καβουρδιστούν οι ξηροί καρποί και να πάρουν τα υλικά ένα λίγο πιο σκούρο χρώμα.


Αφήνω να κρυώσουν καλά. Αφού κρυώσουν μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο αποξηραμένο φρούτο π.χ σταφίδες ή cranberries. Αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο και όποτε θέλω προσθέτω πάνω σε γιαούρτι ή πάνω σε κάποιο φρουτένιο smoothie bowl ή στο παγωτό μπανάνας! Πάρε μια ιδέα....



Πάνω σε γιαούρτι σόγιας μαζί με φυστικοβούτυρο, μύρτιλλα και honey rings ολικής.

Πάνω σε smoothie bowl μαζί με άλλα διάφορα toppings για να γίνει πιο χορταστικό το smoothie.

Πάνω σε γιαούρτι καρύδας μαζί με διάφορα κατεψυγμένα μούρα και σπόρους chia.



Για περισσότερες ιδέες ακολούθησέ με στο λογαριασμό μου στο instagram:  
@mygreekgreenplate
https://www.instagram.com/mygreekgreenplate


!
Για περισσότερα πρωινά με βρώμη δες την ανάρτηση: 

https://mygreekgreenplate.blogspot.com/2018/10/5.html














Σχόλια