Κεφτεδάκια κόκκινης φακής (νηστίσιμα - vegan)

Σήμερα ήταν μια ακόμη γεμάτη μέρα! Πλησιάζει ο γάμος και το τρέξιμο δεν περιγράφεται!

Έτσι σκέφτηκα λοιπόν μια εύκολη και γρήγορη λύση για να φάω κάτι σπιτικό, νόστιμο, υγιεινό και γρήγορο.

Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια ή κόπο. Έβαλα να μουλιάσουν οι κόκκινες φακές μου από το πρωί στο νερό, έφυγα για δουλειά και όταν γύρισα άλεσα όλα τα υλικά μου στο μπλέντερ, έπλασα τα κεφτεδάκια, έβαλα στο φούρνο και σε 20' είχα το φαγάκι μου έτοιμο. Πάμε όμως αναλυτικά στα υλικά και στην εκτέλεση!




Υλικά για περίπου 12 κεφτεδάκια:
☆ 100 γραμ. κόκκινες φακές
☆ 1 σκελίδα σκόρδο
☆ 1 κρεμμύδι
☆ 1/2 καρότο
☆ 1/2 κόκκινη πιπεριά
☆ 1/2 κανονική ντομάτα
☆ 3 λιαστές ντομάτες
☆ ελαιόλαδο (προαιρετικά)
☆ μαϊντανό
☆ λίγο ξερό δυόσμο
☆ αλάτι
☆ πιπέρι
☆ κουρκουμά
☆ λίγο κύμινο
☆ καπνιστή πάπρικα
☆ 55 γραμ. αλεύρι βρώμης


Ξεπλένουμε καλά τις κόκκινες φακές και τις μουλιάζουμε για τουλάχιστον 5 ώρες. 


Μετά τις 5 ώρες ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι βρώμης. Αφού αλεστούν καλά, αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης. 


Ανακατεύουμε και πλάθουμε σε μπαλάκια. 

Πασπάλισα με παπαρουνόσπορο
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20' στους 180oC. 






με απλό dressing μουστάρδα, λεμόνι και ελαιόλαδο


Για περισσότερες ιδέες ακολούθησέ με στο λογαριασμό μου στο instagram:  
@mygreekgreenplate

https://www.instagram.com/mygreekgreenplate

Σχόλια