Χορτοφαγική μακαρονοσαλάτα φουλ στην πρωτεΐνη


Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι "προνομιούχοι" της Δύσης δεν έχουμε πρόβλημα στην πρόσληψη πρωτεΐνης...το αντίθετο μάλιστα! Καταναλώνουμε κατά μέσο όρο την διπλάσια ποσότητα καθημερινά από αυτήν που χρειαζόμαστε! Σε αντίθεση με τις φυτικές ίνες, από τις οποίες καταναλώνουμε κατά μέσο όρο τη μισή ποσότητα από όση θα έπρεπε!  



Άρα σε τι μας χρειάζεται μια "πρωτεϊνική" μακαρονοσαλάτα: 
Για να πάρουμε την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε χωρίς την κατανάλωση ζώων και ζωικών. Μια ισορροπημένη διατροφή αποτελείται από γεύματα που περιλαμβάνουν πρωτεΐνη, υδατάνθρακα, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Όλα είναι απαραίτητα και οποιαδήποτε διατροφή αποκλείει κάποια από αυτές τις κατηγορίες δεν λειτουργεί μακροπρόθεσμα και δημιουργεί προβλήματα και ελλείψεις. 



Ο μύθος που κυκλοφορούσε για την χορτοφαγική διατροφή ότι είναι ελλιπής ως προς την πρόσληψη πρωτεΐνης είναι πλέον ξεπερασμένος! Τα φυτά είναι οι μόνοι οργανισμοί που συνθέτουν από μόνα τους πρωτεΐνη και "έρχονται" και σε πακετάκι με φυτικές ίνες! Σούπερ λοιπόν!



Είτε ακολουθείς πιστά μια χορτοφαγική διατροφή, είτε θέλεις να εντάξεις χορτοφαγικές συνταγές στη διατροφή σου, είτε απλά να δοκιμάσεις τη συνταγή μου, κράτα σημειώσεις! Σε αυτή τη σαλάτα προσθέτω πολλές αγαπημένες γεύσεις!



☆ 1 πακέτο μακαρόνια κόκκινης φακής (μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά μακαρόνια απλώς αυτά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και χωρίς γλουτένη σε περίπτωση που την αποφεύγεις)
☆ 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
☆ 5-6 ελιές πράσινες 
☆ 1-2 αγγουράκια τουρσί/πίκλες
☆ 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
☆ 2-3 κ.σ ηλιόσποροι (έξτρα πρωτεΐνη)
☆ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
☆ 1 καρότο τριμμένο
☆ 1 φλ. αρακά βρασμένο (κι άλλη πρωτεΐνη)
☆ κατά βούληση σπιτική μαγιονέζα από γάλα σόγιας (σόγια=φυτική πρωτεΐνη)
☆ μπαχαρικά κατά βούληση από αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, κάρυ, κουρκουμάς.



Σημ.: Η συνταγή για τη μαγιονέζα που χρησιμοποιώ είναι από το ελληνικό κανάλι στο youtube "love is vegan" με την μόνη διαφορά ότι χρησιμοποιώ 300ml λάδι αντί για 450ml της συνταγής. 



Βράζω λοιπόν τα μακαρόνια φακής μου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζω και τα αφήνω στην άκρη.


Βράζω και τον αρακά και αφήνω επίσης στην άκρη μέχρι να ψιλοκόψω τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβω τις ελιές, τις πίκλες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κόκκινη πιπεριά και τρίβω το καρότο. Προσθέτω τα μπαχαρικά μου στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά. Έπειτα προσθέτω τα ψιλοκομμένα υλικά μου, το καλαμπόκι, τους ηλιόσπορους, τον αρακά και το τριμμένο καρότο και ανακατεύω. 
 

Ετοιμάζω την σπιτική μαγιονέζα και προσθέτω όση ποσότητα θέλω ανακατεύοντας στη σαλάτα μου. 


Έτοιμη! Εγώ την τρώω κρύα. Όση περισσέψει την φυλάω στο ψυγείο. Τρώγεται ως σαλάτα μόνη της αλλά και ως συνοδευτικό με φαλάφελ, τόφου, μπιφτέκι λαχανικών, αν θες να το κρατήσεις χορτοφαγικό το πιάτο, ή με μπιφτέκι κοτόπουλου για παράδειγμα. 


Ελπίζω να την απολαύσετε όσο κι εγώ! 



Για περισσότερες ιδέες ακολούθησέ με στο λογαριασμό μου στο instagram:  
@mygreekgreenplate
https://www.instagram.com/mygreekgreenplate

Σχόλια