Νηστίσιμα κανελόνια με σπανάκι και μανιτάρια

Γεμιστά κανελόνια νηστίσιμα. Πολύ ωραίο φαγητό αλλά επειδή χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο από αυτόν που χρειάζονται συνήθως οι συνταγές και τα καθημερινά γεύματά μου, το φτιάχνω καλύτερα Σαββατοκύριακο ή όταν έχω λίγο παραπάνω χρόνο για να δημιουργήσω στην κουζίνα! 






Περνάω κατευθείαν στα υλικά:

♡ Ένα πακέτο κανελόνια (250 γραμ.)
♡ 750 γραμ. κατεψυγμένο σπανάκι
♡ 50 γραμ. "κιμάς" σόγιας (προαιρετικά)
♡ 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια κομμένα (200 γραμ.)
♡ 2 σκελίδες σκόρδο
♡ 2 κρεμμύδια ξερά
♡ Καρότο
Μαϊντανό
♡ Άνηθο
♡ Αλάτι
♡ Πιπέρι
♡ Κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
♡ Καπνιστή πάπρικα
♡ Κάρυ
♡ 60-75ml ελαιόλαδο (4-5 κουταλιές των 15ml)
♡ Σάλτσα ντομάτας
♡ Ρίγανη
♡ Διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

Προετοιμάζω τον "κιμά" σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τον αφήνω να στραγγίζει.

Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τρίβω το καρότο και ξεπλένω και στραγγίζω τα μανιτάρια. 

Με λίγο νεράκι ζεματάω τα υλικά μου και προσθέτω τον κιμά. Ανακατεύω και προσθέτω το σπανάκι με λίγη από την σάλσα ντομάτας και λίγο νεράκι. 

Ρίχνω τα μπαχαρικά μου: αλάτι, πιπέρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και κάρυ και τα μυρωδικά: άνηθο και μαϊντανό. Προσθέτω τέλος τα 30-45ml ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές των 15ml) και ανακατεύω καλά. Αφήνω να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά.



Στραγγίζω να φύγουν τα υγρά, αφήνω στην άκρη και ετοιμάζω τα κανελόνια αν χρειάζονται προβράσιμο. Σε αυτό το σημείο αν δεν θέλω να κρατήσω νηστίσιμη τη συνταγή, προσθέτω στο μαγειρεμένο μείγμα μου τριμμένη φέτα.

Σε ένα ταψάκι στον πάτο βάζω σάλτσα ντομάτας και 1 κουταλιά 15ml ελαιόλαδο.



Γεμίζω ένα ένα τα κανελόνια μου με την γέμιση και τα τοποθετώ δίπλα δίπλα στο ταψάκι. Περιχύνω με την υπόλοιπα σάλτσα ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ρίγανη. 



Σκεπάζω το ταψάκι και ψήνω στους 200°C στον αέρα για 25 λεπτά. 

Ξεσκεπάζω το ταψάκι, προσθέτω λίγη διατροφική μαγιά (για να παραμείνει νηστίσιμο) ή τριμμένο σκληρό τυρί και ξαναβάζω στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα τα κανελόνια.





TIP:
Σε περίπτωση που δεν σε απασχολεί να την κρατήσεις νηστίσιμη/vegan την συνταγή, μπορείς να προσθέσεις όπως προανέφερα φέτα τριμμένη στη γέμιση και τριμμένο σκληρό τυρί στο τελευταίο στάδιο πριν το τελικό ψήσιμο. 
Εφόσον τρως και κρέας μπορείς αν θέλεις στην γέμιση να προσθέσεις αντί για "κιμά" σόγιας, λίγο ζωικό.
Τον "κιμά" σόγιας τον πρόσθεσα στην συνταγή για πρωτεΐνη. Αν δεν θέλεις άνετα τον παραλείπεις. 




Καλή όρεξη!



Για περισσότερες ιδέες ακολούθησέ με στο λογαριασμό μου στο instagram:  
@mygreekgreenplate
https://www.instagram.com/mygreekgreenplate

Σχόλια