Overnight oats - βρώμη από βραδύς

Είσαι από αυτούς που την βγάζουν με καφέ για πρωινό μέχρι το μεσημέρι; Τότε αυτή η ανάρτηση δεν είναι για σένα! Μπορείς να ανατρέξεις σε άλλες που θα σε ενδιαφέρουν περισσότερο! 


Αυτή η ανάρτηση είναι για κάποιους σαν εμένα που δεν μπορούν χωρίς να φάνε πρωινό! Που αν δεν έχουν προνοήσει "πέφτουν" σε ό,τι βρουν μπροστά τους με μια ιδιαίτερη προτίμηση σε οτιδήποτε γλυκό ή αλμυρό ή λιπαρό! Κενές θερμίδες δηλαδή και τίποτα θρεπτικό για να ξεκινήσω την μέρα μου! 


Για να αποφεύγω τέτοιες καταστάσεις αρκετές φορές ετοιμάζω από βραδύς ένα χορταστικό και θρεπτικό πρωινό. "Overnight oats" λοιπόν, ή αλλιώς βρώμη από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.


Τα υλικά για τη βασική συνταγή:

☆ Βρώμη (1 μέρος)
☆ Φυτικό γάλα (2 μέρη) 
☆ 1 κ.σ σπόροι τσία ή τριμμένος λιναρόσπορος
☆ Διάφορα toppings (φρούτα, σπόροι, ξηροί καρποί)


Πώς να το φτιάξεις:

Σε ένα γυάλινο βάζο ή ταπεράκι βάζεις τη βρώμη. Προσθέτεις τους σπόρους τσία ή τον τριμμένο λιναρόσπορο και το φυτικό γάλα και ανακατεύεις. Αφήνεις 10 λεπτά να σταθεί και ανακατεύεις ξανά. Κλείνεις το βάζο ή το ταπεράκι σου και το βάζεις στο ψυγείο. Το πρωί που η βρώμη έχει φουσκώσει, προσθέτεις ο,τι έχεις όρεξη από πάνω, και είσαι έτοιμος/η για ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό! 



Πάρε μια γεύση από δύο δικά μου overnight oats:

Overnight oats και από πάνω μαρμελάδα φράουλα, μύρτιλλα, κολοκυθόσποροι και σουσάμι.

Ovenight Oats κι από πάνω φρέσκα κεράσια από τα δένδρα μας, κομματάκια ωμού κακάο και κολοκυθόσποροι.

TIP
Εάν το πρωί σου φανεί πολύ παχύρρευστη η βρώμη και θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμη φυτικό γάλα. Προσθέτεις όσο έξτρα γάλα θέλεις, ανακατεύεις, έπειτα βάζεις τα toppings σου και καλή απόλαυση!!



Για περισσότερες ιδέες ακολούθησέ με στο λογαριασμό μου στο instagram:  
@mygreekgreenplate

https://www.instagram.com/mygreekgreenplate

Σχόλια