Βαρκούλες γεμιστές

Το φαγητό που έχει χρώματα είναι η αδυναμία μου! Όταν καταφέρνω το πιάτο μου να είναι πολύχρωμο, το χαίρομαι πολύ! Ένα τέτοιο φαγητό δημιούργησα και σήμερα. Με χρώματα και αρώματα! 


Τα χρώματα στις φυσικές τροφές τα δίνουν τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν! Όσο πιο πολλά χρώματα έχει το πιάτο σου, τόσα διαφορετικά θρεπτικά συστατικά θα περιέχει το φαγητό σου! Καταπληκτικό έτσι;;


Το φαγητό σήμερα δεν στερείται τίποτα! Ούτε χρώμα, ούτε μυρωδιά, ούτε γεύση! Κι ας είναι νηστίσιμο και vegan. Γεμιστές χρωματιστές πιπερίτσες με μαύρες φακές beluga και ρυζάκι! 




Τα υλικά που θα χρειαστείς για τον "κιμά" από φακές:
☆ φακές μαύρες beluga (ή τις γνωστές)
☆ ελαιόλαδο
☆ ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
☆ ψιλοκομμένο σκόρδο
☆ ψιλοκομμένο καρότο
☆ σάλτσα ντομάτας
☆ μαϊντανό
☆ αλάτι
☆ πιπέρι
☆ καπνιστή πάπρικα
☆ κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
☆ φύλλο δάφνης
☆ κάρυ
☆ μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου, κρέας, κοτόπουλο κλπ.



Υλικά για το ρύζι:
☆ ρύζι
☆ αλάτι
☆ πιπέρι
☆ γαρύφαλλο 


Υλικά για τις βαρκούλες:
☆ χρωματιστές πιπεριές για γέμισμα
☆ αλάτι
☆ πιπέρι
☆ λίγο ελαιόλαδο


Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό σε αναλογία 1/3 (1 μέρος ρύζι και 3 μέρη νερό). Ξεπλένουμε το ρύζι και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα γαρύφαλλα και το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το νερό προσέχοντας μην μας κολλήσει το ρύζι. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε στην άκρη. 







Ξεπλένουμε τη φακή. Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Προσθέτουμε τη φακή και βραστό νερό ώστε να την σκεπάσει. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει 30' (δοκιμάζουμε, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αν μας φαίνεται αρκετά σκληρή ακόμη). Ενδιάμεσα όταν απορροφήσει το νερό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λίγο βραστό. Όχι πολύ όμως γιατί όταν θα είναι έτοιμες οι φακές δεν θέλουμε να έχουν καθόλου νερό. Ιδανικά μαγειρέψτε τες σε αντικολλητικό σκεύος ώστε να μην σαν κολλάνε και να μην χρειάζεται να προσθέτετε πολύ νερό. Αφήνουμε και τις φακές στην άκρη. 


Ξεπλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια. Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο να μαλακώσουν λίγο. Τις βγάζουμε και αδειάζουμε από μέσα αν έχουν βγάλει νεράκι. 






Σε ένα μπολ ανακατεύουμε φακές με ρύζι και με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις πιπεριές μας. Βάζουμε στο φούρνο ξανά να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.



Αν θέλεις να προσθέσεις στο σερβίρισμα το ντρέσινγκ:
♡ χυμό λεμόνι
♡ ελαιόλαδο
♡ μουστάρδα
♡ λίγο σιρόπι αγαύης ή σφένδαμου (ή μέλι αν δεν είσαι vegan) 



Χτυπάς όλα τα υλικά μαζί. Το ντρέσινγκ είναι ένα επιπλέον bonus για την απορρόφηση σιδήρου από τις φακές λόγω της βιταμίνης C του λεμονιού! Βιταμίνη C που προστίθεται στην ήδη βιταμίνη C από τις πιπεριές.


Καλή όρεξη! 



Για περισσότερες ιδέες ακολούθησέ με στο λογαριασμό μου στο instagram:  
@mygreekgreenplate

https://www.instagram.com/mygreekgreenplate


Σχόλια