Scrub σώματος με καφέ


Το πλαστικό είναι παντού στη ζωή μας. Δεν είναι μόνο η πλαστική σακούλα ή το καλαμάκι. Φυσικά και μια αντικατάσταση αυτών είναι πολύ σημαντική για τον πλανήτη μας, αλλά αν αναλογιστούμε πόσα πράγματα καθημερινά αγοράζουμε σε πλαστικές συσκευασίες θα απογοητευθούμε σίγουρα! 

Πάντα οι αλλαγές είναι δύσκολες αλλά όταν πρόκειται για την υγεία μας και την επιβίωση του πλανήτη μας έχουμε πολύ ισχυρά κίνητρα για να προσπαθήσουμε την αλλαγή!

Ξέρεις, αυτά τα μικροσφαιρίδια στα προϊόντα για peeling του εμπορίου είναι μικροπλαστικά! Καταλήγουν στις θάλασσες και έχουν βρεθεί μέσα σε ψάρια. Παραμένουν στον πλανήτη μας για εκατοντάδες χρόνια, σκοτώνουν τη θαλάσσια ζωή και καταστρέφουν το περιβάλλον. 

Γιατί λοιπόν να μην φτιάξεις το δικό σου scrub σώματος με αγνά υλικά και για σένα και για το σπίτι σου; (δηλαδή τον πλανήτη!)

Πίνεις έναν καφέ φίλτρου ή ένα εσπρεσσάκι και κρατάς τα υπολείμματα για να κάνεις το peeling σου!


♡ λάδι καρύδας (όχι λιωμένο)
♡ καστανή ζάχαρη
♡ υπολείμματα καφέ
♡ 15-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας (προαιρετικά)
♡ γυάλινο δοχείο




Ανακατεύουμε το λάδι καρύδας με την καστανή ζάχαρη και τον καφέ. Όσων αφορά τις ποσότητες η ζάχαρη είναι περισσότερη από το λάδι καρύδας αλλά προσαρμόζονται ανάλογα στη σύσταση που θέλουμε. Ένα πιο δυνατό scrub έχει και περισσότερη ζάχαρη. Εάν θέλεις προσθέτεις αιθέριο έλαιο βανίλιας. Ήδη έχει πολύ ωραίο άρωμα το scrub από το λάδι καρύδας και τον καφέ οπότε δεν είναι απαραίτητο. Σε εμένα αρέσει πολύ ο συνδυασμός και των τριών μαζί γι'αυτό προσθέτω και το αιθέριο έλαιο! Αποθηκεύεις σε γυάλινο βάζο!


ΠΡΟΣΟΧΗ!
Όταν χρησιμοποιείς λάδι καρύδας στο μπάνιο σου ή οποιοδήποτε άλλο έλαιο να είσαι πολύ προσεκτική/ός γιατί γλιστράει η μπανιέρα μετά την χρήση τους.



Για περισσότερες ιδέες ακολούθησέ με στο λογαριασμό μου στο instagram:  
@mygreekgreenplate

https://www.instagram.com/mygreekgreenplate

Σχόλια