Vegan - νηστίσιμη ''κοτόσουπα''

Θυμάσαι εκείνο το φαγητό που σου έφτιαχνε η μαμά όταν κρυολογούσες και αρρώσταινες παιδάκι;


Σίγουρα κι εσύ θα έχεις φάει από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς σούπα και συγκεκριμένα κοτόσουπα! Βάλσαμο και "μαγική" συνταγή για να γίνεις καλά!


Έτσι λοιπόν με αφορμή και κεντρική ιδέα την κοτόσουπα που έτρωγα παιδάκι, δημιούργησα την παραλλαγή της. 


Νηστίσιμη και vegan. Ελπίζω να της δώσεις μια ευκαιρία και να τη δοκιμάσεις!


Τα υλικά που θα χρειαστείς:

♡ 1 κρεμμύδι ξερό
♡ 1 καρότο
♡ 1 κούπα κεμπάπ σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικό)
♡ 1 κούπα ρύζι
♡ ελαιόλαδο
♡ σέλινο 
♡ αλάτι
♡ μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
♡ κουρκουμά
♡ χυμό από 1 λεμόνι
♡ 1 γεμάτη κ.σ. ταχίνι


Προετοιμάζουμε το κεμπάπ σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, 

το στραγγίζουμε καλά και το τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. 
Αφήνουμε στην άκρη. 
Ξεπλένουμε το ρύζι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο σε ροδέλες και το σέλινο. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καροτάκι, 
προσθέτουμε νερό, τα μπαχαρικά (αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κουρκουμά), το λεμόνι, το σέλινο και αφού αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε βραστό νερό (προσοχή! να είναι βραστό για να μην σταματήσει τον βρασμό μας) για 15'. Μετά τα 15' προσθέτουμε το κεμπάπ σόγιας και βράζουμε όλη τη σούπα μαζί για άλλα 5'. 
Μόλις είναι έτοιμη σε ένα μπολ προσθέτουμε το ταχίνι με μερικές κουταλιές της σούπας ζωμό από τη σούπα μας και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειαστεί ώστε να γίνει ρευστό. Ρίχνουμε το ρευστό ταχίνι στη σούπα μας και ανακατεύουμε. 
Σερβίρεται με φρεσκοστιμμένο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!



Και καλή όρεξη!


Για περισσότερες ιδέες ακολούθησέ με στο λογαριασμό μου στο instagram:  
@mygreekgreenplate



https://www.instagram.com/mygreekgreenplate

Σχόλια