Μανιταρίτσα (vegan ''μαγειρίτσα")

Πάσχα...ημέρες αγάπης, θλίψης, λύτρωσης, περισυλλογής, πνευματικής ανάτασης, συγχώρεσης, πόνου αλλά και χαράς αναστάσιμης... όλα τα έχει το Πάσχα και μαζί με αυτό παραδόσεις ελληνικές. Μετά την Ανάσταση οι περισσότεροι μαζεύονται αργά το βράδυ και τρώνε την παραδοσιακή σούπα μαγειρίτσα. 

Η παράδοση θέλει μαγειρίτσα αλλά για μας που δεν τρώμε την παραδοσιακή και κλασική, εδώ και χρόνια δημιουργούμε την χορτοφαγική εκδοχή της...την μανιταρίτσα! Δεν χρειάζεται πρόλογο και συστάσεις! Το όνομά της τα λέει όλα!

Υλικά για την μανιταρίτσα:
☆ κρεμμύδι ξερό
☆ κρεμμυδάκια φρέσκα
☆ λευκά μανιτάρια φρέσκα
☆ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
☆ ρύζι για σούπα
άνηθος
☆ μαϊντανός
☆ δυόσμος
☆ αλάτι
☆ πιπέρι
☆ κουρκουμάς
☆ ελαιόλαδο


Για το ταχινολέμονο (νηστίσιμο/vegan ''αυγολέμονο''):
☆ ταχίνι
☆ λεμόνι
☆ ζωμός σούπας

Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ξεπλένουμε το ρύζι, στραγγίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια (όχι πολύ μικρά κομμάτια). Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το ρύζι. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το νεράκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει η σούπα μας για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε όλη μαζί τη σούπα για άλλα 10 λεπτά. 

Σερβίρουμε με στυμμένο λεμονάκι ή ταχινολέμονο. 
Για το ταχινολέμονο σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε λίγο ταχίνι (π.χ 1 κ.σ) με λεμόνι (π.χ χυμό από ένα λεμόνι) και καυτό ζωμό από τη σούπα μας μόλις είναι έτοιμη, όσο χρειάζεται για να γίνει ρευστό το μείγμα. Το περιχύνουμε στη σούπα και ανακατεύουμε. 


Χριστός Ανέστη και καλή μας όρεξη!


Για περισσότερες ιδέες ακολούθησέ με στο λογαριασμό μου στο instagram:  
@mygreekgreenplate

https://www.instagram.com/mygreekgreenplate

Σχόλια