Ζύμη γλυκοπατάτας για πίτσα με 3 υλικά

Έφτασε το καλοκαιράκι, μας το θυμίζει η θερμοκρασία κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι. Καιρός του ήταν βέβαια! Το καλοκαίρι πέρα από τις διακοπές που προγραμματίζεις, σχεδιάζεις ή απλά εύχεσαι να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις, σκέφτεσαι και με τι κορμί θα βγεις στην παραλία. Κακώς! Ναι, ναι καλά διάβασες! Πολύ κακώς!

Το σώμα μας είναι το σπίτι μας, είναι μοναδικό, ξεχωριστό και δικό μας, με τις ατέλειες και τις ομορφιές του. Μην επηρεάζεσαι από διαφημίσεις, περιοδικά, εκπομπές κλπ. Το σώμα σου είναι τέλειο ακριβώς όπως είναι! Βγες στην παραλία, κάνε τα μπάνια σου και απόλαυσε το καλοκαίρι! Αγάπησε το σώμα και τον εαυτό σου έτσι ακριβώς όπως είναι! Αν κάτι θέλεις να βελτιώσεις άλλαξέ το για σένα και όχι για τα αδιάκριτα βλέμματα στην παραλία! Αυτοί που θα σε κοιτάξουν και θα σε σχολιάσουν είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτοί που δεν έχουν αποδεχτεί και αγαπήσει το δικό τους σώμα ή αυτοί που έχουν καταπιεστεί τόσο πολύ από δίαιτες και γυμναστική που ζηλεύουν οποιονδήποτε απολαμβάνει τις χαρές της ζωής!

Δεν εννοώ βέβαια πως η γυμναστική είναι κάτι κακό, αλλά η γυμναστική και η σωστή διατροφή (όχι οι δίαιτες) είναι δύο πράγματα που είναι καλό να γίνουν τρόπος ζωής για όλους και όχι καταπιεστικά 2-3 μήνες πριν το καλοκαίρι για να βγούμε σε μια παραλία.

Εγώ λοιπόν σου έχω για σήμερα υγιεινή και φουλ θρεπτική αξιαγάπητη ζύμη για πιτσούλα για να την απολαύσεις χωρίς τύψεις.


Θα χρειαστείς 3 μόλις υλικά:
☆ 500 γραμ. βρασμένες γλυκοπατάτες
☆ 180 γραμ. νιφάδες βρώμης (αλεσμένες να γίνουν αλεύρι)
☆ 1,5 κ.σ σπόροι τσία

Βράζουμε τις γλυκοπατάτες,
τις στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώνουν.
Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης
και σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τους σπόρους τσία με 4,5-5 κ.σ νερό
και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να γίνουν ζελέ (αν είναι πολύ υγρό πρόσθεσε λίγους σπόρους, αν είναι πολύ πηχτό ρίξε λίγο νεράκι ακόμη μέχρι να έχεις ένα "ζελέ" σαν αυτό της φωτογραφίας).
Κάνουμε πουρέ τις γλυκοπατάτες,
προσθέτουμε τους σπόρους τσία και το αλεύρι βρώμης και μπαχαρικά εάν θέλουμε και ανακατεύουμε.
(εγώ προσθέτω συνήθως αλάτι, μείγμα μπάρμπεκιου και τριμμένο σκόρδο)


Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να πάρει λίγο χρώμα στις άκρες.
Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε ό,τι υλικά θέλουμε και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 ακόμη λεπτά περίπου.


Στην δική μου πίτσα δεν έβαλα σάλτσα αλλά φρέσκια ντομάτα, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ελιές, λίγες πιπεριές, φέτα, λίγο light τριμμένο κίτρινο τυρί και μαϊντανό. Αν θες να την κρατήσεις vegan μην προσθέσεις κανένα τυρί αλλά άφησέ την απλή με τα λαχανικά της

ή αν πάλι θέλεις μπορείς να προσθέσεις τριμμένο νηστίσιμο τυρί. 




Καλή Όρεξη!!!



Για περισσότερες ιδέες ακολούθησέ με στο λογαριασμό μου στο instagram:  
@mygreekgreenplate


https://www.instagram.com/mygreekgreenplate




Σχόλια